Wie ben ik: Gerti de Koeijer

Ze is de oprichter en eigenaar van Beleef de Geschiedenis. Gerti is de coördinator, de spin in het web met oog voor detail, breidt haar netwerk uit door verbindingen aan te gaan in de wereld van archeologie en geschiedenis. Van conservator tot projectmanager, van (amateur)-archeoloog tot levende geschiedenisgroep.
Haar drijfveer: Geschiedenis dichter bij de mens te brengen en daarmee een stukje kippenvel bij de ander te creëren die ze zelf ervaart als het gaat om beleving.
Geschiedenis is voor haar duidelijk niet stoffig en saai, maar behoort een funfactor te hebben door de beleving zo groot mogelijk te maken. Soms wordt dit gegoten in een modern jasje en vaak aangevuld met een gezonde dosis cafeïne die ze drinkt uit haar eigen gedraaide kopjes. Maar altijd gericht op authenticiteit.
Gerti is al meer dan tien jaar actief in de amateurarcheologie, waar ze naast de beleving ervan dit ook promoot door onderdeel uit te maken van de landelijke werkgroep pr& c. van de AWN- Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie. Daarnaast is ze voorzitter van AWN afd 2. En als coach werkzaam voor de AWN waarbij ze  afdelingen ondersteunt en stuurt bij het vormgeven van de Nationale Archeologiedagen. Ze deed o.a. ervaring op bij gids zijn voor Cees de Steentijdman en gastvrouw/ gids in museum Tute Natura en is op dit moment suppoost in het Huis van Hilde. Haar coördinerende ervaring deed ze op in haar huidige werkomgeving in de zorgsector.
Ze is schrijfster voor ArcheologieOnline en de trotse eigenaar van een historische roman ‘Cunera en de macht van de sleutel.’ Ook krijgt ze het voor elkaar om in haar vrije tijd historische kostuums te naaien.