Welke film kies jij?

Gerti 13-06-2019

Op dit moment staan er een aantal geschiedenis films op Picl.nl. Wij mogen een zichtlink verloten waarmee je kan kiezen welke van de onderstaande films je wilt bekijken.           

Picl.nl is een online streamingdienst voor arthouse films, waaronder ook geschiedenis films. Films die op dit moment in het  filmtheater draaien, kan je direct thuis vanaf de bank bekijken met  Picl. Handig voor als je even geen tijd hebt om naar de bioscoop te gaan of geen zin hebt om van je luie bank af te komen.

Welke film kies jij?

Stuur een mailtje naar info@beleefdegeschiedenis.nl met welke film jij wilt zien en wie weet win jij!

Anna’s war

Een waar gebeurd verhaal van de zesjarige Anna die ontsnapt uit een massagraf en zich schuil weet te houden van de nazi’s. Een Joods zesjarig meisje ontsnapt uit een massagraf. Om te ontkomen aan de nazi’s moet ze zich schuilhouden in een huis. Juist daar waar de Duitsers zich ook bevinden. Vanuit haar schuilplaats ziet Anna de oorlog aan zich voorbij trekken, maar het gevaar om ontdekt te worden ligt continu op de loer. https://picl.nl/films/annas-war/

How I lost my beetle

Het verhaal van de Joodse auto-ingenieur achter Hitlers Volkswagen, die verbannen door nazi’s roemloos stierf in Australië. Josef Ganz, auto-ingenieur en redacteur van het vaktijdschrift Motor-Kritik, verraste Duitsland toen hij in 1932 in een revolutionaire kleine auto verscheen. Het was zijn droom: een lichte en wendbare auto die iedereen zich kan permitteren. Adolf Hitler, eenmaal aan de macht, deelde zijn droom. Alleen was er in Hitlers Duitsland geen plek voor de Joodse uitvinder Ganz. Dit is het verhaal van de man wiens ontwerpen en ideeën leidden tot de uitvinding van de Volkswagen Kever, maar die uiteindelijk alles kwijtraakte. In de film brengen Ganz’ familie en bewonderaars zijn verloren erfgoed weer tot leven. https://picl.nl/films/ganz-how-i-lost-my-beetle/

Picl is samenwerking tussen 20 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Herrie Film & TV. Met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs, de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.