Het mythische land van Punt

Gerti 18-05-2015

Van het verdronken land “Atlantis” en het mysterieuze eiland “Avalon” hebben de meesten wel gehoord. Maar van het mythische land Punt? Ik moet bekennen dat ik er nog nooit van gehoord had en het onlangs op het spoor kwam door toedoen van een farao.

Het land van Punt wordt ook wel Poent of het land van Poent genoemd of Ta Netjer ( het land van god)en wordt beschreven in Oudegyptische reisverslagen en religieuze teksten. De oude Egyptenaren zagen het Land van Poent als een heilig land en de afkomst van hun ras.

Maar waar ligt dat heilige mythische eiland dan? Is het net als Avalon verdwenen in de nevelen van de tijd of als Atlantis verdronken tijdens een natuurramp? Archeologische bewijzen voor het land van Punt zijn er nog niet. Wel zijn onderzoekers het er over eens dat het oude land in de Hoorn van Afrika ligt. Buurland Somalië heeft een provincie die de naam Puntland draagt. Interessant waarom de oude Egyptenaren dachten dat hun ras afkomstig was uit het land van Punt. Misschien vinden we het ooit en komt er een antwoord op die vraag, al zal het mythische er dan wel van af zijn.

Wil je meer weten over de farao die me op het spoor van het land van Punt bracht lees dan hier.